Kulingen 4H

Leidulf og Henrik presenterer hva Kulingen 4H har gjort det siste året.

Kulingen 4H er et arbeid for barn og unge som skjer i samarbeid med 4H og Kystlaget Arctandria. 4H er en organisasjon med mål om å engasjere barn og unge i arbeid for natur og samfunn. Det er hovedsakelig for aldersgruppen 10-25 år. I Kulingen driver de med mye av det som kystlaget ellers er opptatt av, seiling, roing og vedlikehold av nordlandsbåter. De driver også med håndtverk og andre ting fra tradisjonelt kystliv.

4H-gruppa deltok aktivt i byggingen av de tre nyeste småbåtene til Arctandria: Tjuvjoen, Havella og Grindhvalen. Disse ble bygget med 300 000 i støtte fra DNB Nor. Her de fikk følge med på selve byggeprosessen og selv være med å lage utstyr til båten, seil, rigg og andre ting.

Ellers bruker Kulingen å delta på den populærere Stakkendagen med egne aktiviteter, de bruker å opptre i borgertoget på 17. mai, barnas museumsdag og er ellers med på 4H-leirer og arrangementer.

Kulingen har møter annenhver uke - uker med partall - på Stakken, tirsdag 18.00 til 20.00. Alle som kan være interessert er velkommen til å stikke innom!

Mer om hva Kulingen 4H gjør akkurat nå kan du lese her.