Båtgruppa

Båtgruppa har hovedansvaret for å drifte båtene til Arctandria, både småbåtene og de litt større båtene som Salarøy og Håløygen. Med drifte mener vi både å vedlikeholde båtene og bruke dem.

Heftig - men moro!

Båtgruppa liker å seile. I sommerhalvåret seiler vi så mye og ofte vi kan og vi møtes hver onsdag i Eidkjosen for å seile ut med både små og store båter. Hvem som helst kan være med og man trenger ingen forkunnskaper. Vi har redningsvester til låns.

Noen ganger drar vi på lengre eventyr. Da pakker vi kistene fulle av mat og setter kursen til sjøs. Noen ganger har vi et klart mål for reisen, andre ganger ser vi bare hvor vinden tar oss. Vi har en lang tradisjon for å dra på Lofotfisket. Vinteren 2011/2012 ble tradisjonen tatt opp igjen etter noen års pause.

For å kunne å seile hele sommerhalvåret krever det stor dugnadsinnsats gjennom vinteren og våren. Da møtes vi hver onsdag på Stakken for å pusse og fikse på båtene. Innimellom skraping, snekring og maling er det rom for en kopp kaffe og litt skjitprat.