Båtskottet

Båtskottet er på mange måter hjertet i Stakken. Det er her vi samles når det skjer noe og mye av arbeidet vi holder på med har sitt utgangspunkt her. Her finner du alt du kan tenke deg av verktøy. Midt i rommet er det benker og bord med plass til mange og i kroken er det et lite kjøkken der man kan koke seg kaffe. Båtskottet er snekkerverksted og møtelokale i ett.

Reisverket og taktroet til dette huset ble satt opp ved Tromsø Museum da kopien av fembøringen "Drauen" skulle bygges i 1995. Etterpå kjøpte vi båtskottet og flyttet det hit. Det ble vinterisolert og vi fikk lagt inn strøm.

Det er et stavlinehus med sperretak på samhaldere (tverrbjelkene). Takbjelkene ligger i klaver som er spikret på samhalderne. Tømmermannsbekledningen, golvbordene golvåsene, takbjelkene og loftsgolvet er gran fra et 60 år gammelt plantefelt på Tromsøya. Kledningen er toppskåret. (Det betyr at saga følger avsmalinga.) Alle bordene ligger med margsiden ut, og skottet er malt med tranmaling laget av torskelevertran og erde. Fargen heter engelsk rødt og har vært mye brukt langs kysten i Nord-Norge fordi fargepigmentet var billig.