Rorbua

Rorbua brukes flittig året rundt av både store og små. Den brukes blant annet som overnattingsplass når det er helgedugnad og som møtelokale. Det er også en lun plass å spise nistematen sin for barnehagene i nærområdet som har Stakken som turmål. Bua er innredet i tradisjonell stil med benker langs veggene, store trebord, hems og en vedovn for å holde varmen når kvikksølvet kryper nedover på gradstokken.

Rorbua er ferdigstilt i 2006 av Leidulf Olsrud med flere. Alle materialene er gjenbrukt. Noe kommer fra gamle Tromsøhus, og noe fra Sørdalen i Bardu. Taket er tekket med skifer firkantheller fra Håkøybotn. Inni er det lagt to lag golv. Golvmaterialene kommer fra Skansen. Brannskadd, men ellers prima. Sheltrene er laget ved å kløyve det gamle tømmeret. Arbeidsomt, men godt. Tømmeret var tettvokst, førsteklas
Byggeteknisk info:ses materiale og vil stå i 100 år til. Det sies at byggesummen totalt sett såvidt oversteg 20 kroner. Men det ligger mange dugnadstimer bak. Og tid er jo som kjent penger.

Økselaftet tømmerbolling med fordør med skjeltervegger. Den har åstak med ett sperrepar. Bua har de samme innvendige målene som rorbuene i Lofoten i 1870/80- årene, 4X4 meter bu og 4X2 meter fordør. Bua har plass for et storbåtlag på 7–8 mann. Tømmeret er restetømmer fra stornaust- byggingen og er malt med to strøk tranmaling. Tettemiddelet mellom stokkene er husmose.